Hirdetések

2024. január 25., csütörtök

Töreki-Zalán bab!




2017-ben a Balatoni Gasztrotérképre is felkerült, mint nemes alapanyag.
"A kiválasztási folyamat első lépéseként a szervezők a Balatoni Gasztrotérkép minden résztvevőjét megkérték, küldjék be az általuk ajánlott termelőket és alapanyagokat. A döntés során a magas minőség mellett a legfontosabb szempont az volt, hogy az adott termékek egész évben folyamatosan, biztonsággal beszerezhetőek legyenek. 
A töreki zalán babot (termelő: Fodor Lajos) a Kistücsök Étterem ajánlotta, a zsűri tagjai pedig egyhangúlag egyetértettek abban, hogy érdemes kiemelni egy még kevéssé ismert, megbízható termelőt, és egy zöldség alapanyagot, amivel rengeteg izgalmas ételt lehet majd megmutatni. Amikor „csicsókás” Fodor Lajos termelő neve szóba került, mindenki felkapta a fejét: Zakar Kata, a Kővirág tulajdonosa szerint is egyre nagyobb az igény a húsmentes ételekre, és egy magas minőségű régiós alapanyagra jó lenne építeni. „Próbáljuk ki a babot, legyen ez egy sikertörténet! ” 
És sikertörténet lett!
Kaptam pár szem töreki babot ,amit szaporítottam, és érdemes volt.
Igaz erőteljes futása van, támasztékot igényel, ,de  ízletes, és bő terméssel ajándékoz meg.
Szép nagy, lapos  szemeket nevel.
2 cm a hossza.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Őszi színek!

Októberkém!   A reggeli mínuszok megtették hatásukat! Hullanak a falevelek! Már jóval korábban el színeződtek, beterítve az udvart. Az őszne...