"A kiválasztási folyamat első lépéseként a szervezők a Balatoni Gasztrotérkép minden résztvevőjét megkérték, küldjék be az általuk ajánlott termelőket és alapanyagokat. A döntés során a magas minőség mellett a legfontosabb szempont az volt, hogy az adott termékek egész évben folyamatosan, biztonsággal beszerezhetőek legyenek.
A töreki zalán babot (termelő: Fodor Lajos) a Kistücsök Étterem ajánlotta, a zsűri tagjai pedig egyhangúlag egyetértettek abban, hogy érdemes kiemelni egy még kevéssé ismert, megbízható termelőt, és egy zöldség alapanyagot, amivel rengeteg izgalmas ételt lehet majd megmutatni. Amikor „csicsókás” Fodor Lajos termelő neve szóba került, mindenki felkapta a fejét: Zakar Kata, a Kővirág tulajdonosa szerint is egyre nagyobb az igény a húsmentes ételekre, és egy magas minőségű régiós alapanyagra jó lenne építeni. „Próbáljuk ki a babot, legyen ez egy sikertörténet! ”
És sikertörténet lett!
Kaptam pár szem töreki babot ,amit szaporítottam, és érdemes volt.
Igaz erőteljes futása van, támasztékot igényel, ,de ízletes, és bő terméssel ajándékoz meg.
Szép nagy, lapos szemeket nevel.
2 cm a hossza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése