Pl. borsó után, a helyére téli káposzta, karalábé, bab, cékla, retek, spenót kerülhet.
Nem húzzuk ki a borsó gyökerét, bele ássuk a földbe, mert kis nitrogén gyűjtő gumók találhatóak rajta, ami jó tápanyag az utána következő növényeknek.
Nálam spenótfa, zöld és piros is van vetve.
Mivel a korai már a magot érleli.
Szinezek is vele, limonádét, teát, gyúrt tésztákat.
Már szárítottam, porítottam is, a porját is színezésre használom télen.
A gyerekek is szívesebben fogyasztják, mint a zöldet.
Kerti labodának is nevezik!
A laboda levelek sok magnéziumot, A-vitamint tartalmaznak és antioxidáns hatású festékanyagokban is gazdagok. A spenóthoz hasonlóan azonban az oxálsavtartamuk is magas.
A növényről ITT olvashatsz bővebben!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése