Hirdetések

2018. június 21., csütörtök

Ápolka, a sokoldalú virág!




Ápolka, bergamott, indiáncsalán, vagy méhbalzsam!


Piros, rózsaszín, és fehér, színben van a kertemben.!

  Állítólag a levele gyógyhatású.




Gyógyhatásairól itt is olvashatsz!
https://naturportal.hu/gyogynovenyek/bibor_apolka

"A bergamott gyógynövény leveleit már az elmúlt 1000 évben is használták teafőzésre, és ez ma sem változott. Aromája hasonló az Earl Grey tea aromájához, így, amikor a frissen vagy szárított bergamott levelekből teát készítünk, Earl Grey tea aromát kölcsönözhetünk a jeges italoknak, illetve a kínai teának.
A bergamott teát az azonos elnevezésű növény forrázása által nyerik. Számos gyógyhatással rendelkezik és többnyire azok fogyasztják, akik köhögéssel, náthával, orrmelléküreg-gyulladással, stb. küszködnek.A bergamott egy biztonságos gyógynövénynek számít, amelyet az allopátia alternatívájaként is alkalmaznak hányingerre, orr melléküregek tisztítására, köhögésre, stb. Ugyanakkor segít az emésztési problémák és a gyomorpanaszok kezelésében is. A bergamott tea remek lázcsillapító, csökkenti a hidegrázást és nagyszerű vízhajtó hatással is rendelkezik. Mivel a bergamottból készült teakeverékben megtalálható a timol, ami egy aromás fertőtlenítőszer, gyakran alkalmazzák fogorvosok és a modern orvostudomány gyakorlói.
Ezenfelül húsok tartósítására, sőt parfümként is használják."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A kert ajándékai, tavasszal!

Fodros kel! Áttelelt sok növény!  Sóska már szedhető. Metélő kapor! Medvehagymát is lehet  már csipegetni! Kisebb karalábék, fodros kel, min...