Hirdetések

2016. február 23., kedd

Tavaszi séta a kertben. 2016


A legelső virág, a hóvirágok után, a téli jázmin.
Sárga virágai, szinte ragyognak, mint a nap.
A telt virágú hóvirágom.



És ez kis szerénység a kék  májvirág.


Utánuk a som igyekszik, pár nap és teljes pompában láthatom.

A hunyor még bimbóban.

Nehezen indulnak a növények.
Nagyon változó a napi hőmérséklet.
Igaz, még február van.
Még a krókuszok is alszanak szinte. 

A törpe íriszek, nárciszok  még bimbóban.
Ez egy kései hóvirág.

A nagyvirágúak már elvirágzóban.





2016. január 20., szerda

A kertem januárban!


Kevés hó, mínuszok, de az örökzöldek díszítenek télen is.
A hóvirág már kidugta a fejét.

A díszkáposzta egész télen mutogatja magát.
Mai fotók! 2016.01 20.

A madarakat etetni, és itatni kell, minden fagyos, és betakarja a hó.

Két nagy fenyőfát kivágattam, beértek a villany vezetékbe.
 Most ilyen a kert.

Ilyen volt a fákkal!
Nagyon sajnálom őket 24 évesek voltak,és veszélyt jelentettek már.

2015. december 27., vasárnap

Karácsonyfám!


         Most  saját készítésű horgolt díszek kerültek a fára.
Nagylány unokám és a család itt volt szenteste és első nap.
A drága unokám díszítette a fát.
 Horgolt csúcsdíszem!










Udvar, lépcső, Karácsonykor.


Minden évben díszítem az udvart. lépcsőt.
Saját fenyővel, a kis piros termés lampionok teszik természetessé.
A fagyöngy is elmaradhatatlan.
Fagyöngy  alatt járunk!



















Karácsony 2015.


Enyhe tél, becsapott virágok.
Mintha tavasz lenne.







 A boglárka cserje virágzik!

2015. október 11., vasárnap

Indiai citromfüvem.



Régóta szerettem volna.
Gyakran készítek a nagylány unokámnak thai receptekből, és már használtam is hozzá.
Tavasszal sikerült szereznem magot. 
Cserépben előneveltem, fagyok után kiültettem a kertbe.
Ezt olvastam róla.
Csodás illata van.
Citromciroknak is nevezik.

Megpróbálom cserépben át teleltetni.
Szárítani is fogok a leveléből, teába.

Frissen már főztem teába, nagyon jól érzik a jellegzetes citrom illata.
"Az indiai konyhán kívül, egyik legjellegzetesebb fűszere a thai, és a vietnami ételeknek. Az Ázsiai országokban mindenhol termesztik és használják fűszerként és egyben gyógyszerként. A gasztronómiában frissen, szárítva, és porítva alkalmazzák."



Az első íriszek!

  Az első kép, egy hagymás írisz, a pockok ennyit hagytak 10 hagymából! Korábban nyílnak, mint máskor. Csodás az illatuk!